Olej ze Słodkich Migdałów

11,00 zł
Brutto

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis/

Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Delikatna formuła o szybkim wchłanianiu. Zwiększa elastyczność, wygładza i regeneruję skórę. 
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą.

Ilość

  Zasady dostawy

Produkty wyślemy bezpiecznie zapakowane za pośrednictwem DHL, Poczty Polskiej lub Paczkomatów.

  Zasady zwrotu

Zakupione produkty możesz zwrócić do 14 dni od zakupu (liczy się data nadania paczki przez ciebie).

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA 

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę

  • polecany do demakijażu
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek 

  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów

  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni skórę

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnymWpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorzezapachu i gęstości.