Olej z Wiesiołka BIO

18,00 zł
Brutto

NATURALNY OLEJ Z WIESIOŁKA BIO ORGANIC /Oenothera Biennis Seed Oil/

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion wiesiołka. Zawiera znaczne ilości kwasu gamma linolenowego (GLA), kwas omega-6 oraz witaminę E. Reguluje wilgotność skóry, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych. Łagodzi swędzenia, chroni przed wolnymi rodnikami. Stosowany systematycznie wpływa na lepszą kondycję włosów. Doskonały do każdego rodzaju skóry.
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Ilość

  Zasady dostawy

Produkty wyślemy bezpiecznie zapakowane za pośrednictwem DHL, Poczty Polskiej lub Paczkomatów.

  Zasady zwrotu

Zakupione produkty możesz zwrócić do 14 dni od zakupu (liczy się data nadania paczki przez ciebie).

WIESIOŁEK (Oenothera)

Roślina z rodziny wiesiołkowatych z rzędu miratowców. Należy do niego ok. 120 gatunków w Ameryce Południowej, Ameryce Północnej oraz w krajach Euroazjatyckich. W Polsce występuję ok 30 gatunków, przy czym najbardziej znanym gatunkiem jest wiesiołek dwuletni. Owłosiona łodyga rośliny z kwiatami koloru żółtego osiąga wysokość maksymalnie do 150 centymetrów.  Roślina kwitnie od czerwca do sierpnia.

OLEJ Z WIESIOŁKA BIO/Oenothera Biennis Seed Oil/

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion wiesiołka. Zawiera znaczne ilości kwasu gamma linolenowego (GLA), kwas omega-6 oraz witaminę E. Reguluje wilgotność skóry, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych. Łagodzi swędzenia, chroni przed wolnymi rodnikami oraz uelastycznia skórę. Polecany szczególnie dla osób z trądzikiem, egzemami, oraz wypryskami skórnymi.  Olej z wiesiołka wpływa na lepszą kondycję włosów. Wzmacnia obecne cebulki włosowe oraz pobudza proces powstawania nowych zapobiegając łysieniu. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

Olej z wiesiołka BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA

  • można stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozcierać opuszkami palców w oczyszczoną skórę twarzy.
  • masaż - ciało i twarz 
  • leczniczo-ujędrniająca kąpiel. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlewać ok. 10 ml oleju (łyżka stołowa)
  • bezpośrednie stosowanie na włosy lub jako dodatek do odżywek do włosów
  • dodatek do kremów jako substancja aktywna, działanie przeciwzmarszczkowe

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Olej kosmetyczny Etja jest naturalnym produktem.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.